Hull i tenner er hoved årsaken til å reparere dem med fyllinger. Hull i tenner forårsakes av hyppige inntak av søt mat og drikke samt utilstrekelig munnhygiene.

Bakterier i munnen vil ved overkonsum av sukker produsere syrer som angriper tannemaljen. Små hull i emaljen som ikke oppdages i tide kan vokse inn i dentin(tannben). Hull i tenner blir oppdaget ved undersøkelse hos tannlegen.

Karies (hull i tenner) renses smertefritt av tannlegen. Behandlingen starter med en lokalbedøvelse. Tannlegen fjerner bakterielle tannsubstansen, renser og deretter setter på en slags lim for å kunne legge en tett og fin fylling. Poenget med fylling er å sette en stopp for bakterieangrepet og opprette tannformen med den hvite fyllingsmaterialet som gjør at tannen ser igjen helt naturlig hvit og fin ut.

Lørenskog tannlegesenter anbefaler årlig tannsjekk med røntgenbilder for å kunne avdekke små hull før de blir store tannskader. Små hull kan trygt behandles enkelt og rimelig med tannfarget fyllinger. Dersom man utsetter årlig tannsjekk, kan hull i tenner bli større og mer kostbar. I verste fall kan hull i tenner vokse dypt inn til pulpa(nerve kanalen), hvor en rotfylling blir nødvendig for å kunne redde tannen. I noen tilfeller er bakterie angrepet så stort at tannen går tapt. Da er man nødt til å trekke tannen.

Lørenskog tannlegesenter har som fokus å informere pasienter om forebyggende tiltak for å beholde sine naturlige tenner.

Noen enkle råd fra oss på Lørenskog tannlegesenter:

  • Bruk av tannbørste og tanntråd daglig.
  • Redusere inntak av sukkerholdige mat og drikke.
  • Fluor tilskudd for å styrke tannemaljen.
  • Regelmessige tannlegebesøk for forebyggende tannbehandling og fjernelse av tannsten/belegg.

Kontakt oss på 67904090 om du har flere spørsmål eller bestill time her.

Array