Gebiss (tannprotese) er et billig og rask behandlingsalternativ for å erstatte en eller flere tenner i en kjeve.

Helprotese lages for en hel tannløs kjeve, men delprotese lages i en kjeve med en eller flere egne tenner. Begge løsningene er avtagbare, og må tas ut for rengjøring. Proteser er ikke lenger vanlige å lage i Norge. Protese er en bra løsning for den som ikke har råd til bro eller implantat eller av andre årsaker ikke egner seg til å få implantater i kjeven.

Det tar flere tannlegebesøk før en protese lages ferdig og utleveres til pasienten. Protese lages ved samarbeid mellom tannlege og tannteknikker. Tannlegen tar avtrykk av kjevene og innsender til teknikker som skal fremstille en del- eller helprotese etter informasjon fra tannlegen om hvor mange tenner som skal erstattes med protesen.

Fordeler og ulemper med tannprotese:

  • Billigere og raskere enn tannimplantat og tannbro
  • Tannprotese kan rengjøres enkelt
  • Kan løsne ved tale og tygging
  • Trenger mer vedlikehold og oppfølging enn tannimplantat eller tannbro
  • Kan årsake protese-gnag, tale-vansker og kan gi noen tilvenningutfordringer.

Etterjusteringer av en ny utlevert protese må man regne med for å unngå irritasjoner i slimhinner som kommer av protesegnag.

Lørenskog tannlegesenter sender innkallinger til regelmessige kontrolltimer for protese-pasienter. Dette fordi en protese kan sitte løsere eller vippe over tid pga forandringer som skjer i en tannløs kjeve. Ved en enkel rebasering av protesen oppretter man passformen. Det finnes også hjelpemidler som festekrem eller festepulver. Disse er å få kjøpt på apotek.

Lørenskog tannlegesenter tilbyr en uforpliktende konsultasjon dersom du trenger mer informasjon.

Kontakt 67904090 for mer info eller bestill time her.