Bro er en bra løsning hvis man mangler en eller flere tenner. Tenner som må trekkes etterlater en luke som stort sett bør erstattes av hensyn til både estetiske og funksjonelle mål.

Tenner som har lite betydning for estetikken eller funksjonen trenger ikke erstattes med bro eller annen løsning. Bro er en bedre løsning enn løse (avtagbare) proteser. Bro limes fast på nabotenner og er en solid og holdbar behandling forutsatt at man har en bra munnhygiene og kommer til regelmessige undersøkelser hos tannlegen.

En bro behandling utføres ved 2 tannlegetimer. Første gang former tannlegen nabotennene som broen skal limes på. Når forming og sliping av nabotenner er ferdig, tas det avtrykk av både nedslipete nabotenner og tenner i motsatt kjeve som de tygger mot. Avtrykket sendes til tannteknikker som fremstiller broen. Broen ser ut som naturlige hvite tenner. Ved neste tannlegebesøk prøves broen i munnen. Dersom tannlegen og pasienten er fornøyde med form, farge og tilpasningen, limes broen fast på nabotennene. Viktig å bemerke seg at behandlingen er smertefri og utføres under lokalbedøvelse.

Fordeler og ulemper med tannbro:

  • Tannbro er en fast erstatning og er mer komfortabel en løse tannproteser.
  • Det går relativt fort å få en tannbro og det er billigere enn tannimplantat.
  • Resultatet er ofte naturlig og har god estetikk.
  • Enkelte tenner som tannbroen sitter på kan trenge rotfylling i framtiden.
  • Tannbro trenger støttetenner som må formes og kan ikke utføres hvis du ikke har tilstrekkelig antall støttetenner.
  • Som alle andre behandlinger trenger tannbroen vedlikehold.

Lørenskog tannlegesenter tilbyr en uforpliktende konsultasjon for å drøfte behandlings alternativer og muligheter. Det er ikke alltid det egner seg å lage bro. Har man intakte nabotenner, er Implantat beste alternativ fremfor bro.

Kontakt 67904090 eller bestill time her

Array