Tannbleking

I vårt moderne samfunn legges det nå mer vekt på velvære og livskvalitet. Tenner legges også stort merke til ved første møte med nye mennesker.

Mange er mer opptatt nå av pent smil og hvite tenner. Misfarginger på tenner kan være medfødte men stortsett som følge av mat, drikke, røyk og snus. Alderen har også mye å si for gradvis misfarging av tenner.

Tenner er bygd opp av et ytre lag emalje som er lyst og tynt, det er emaljen som beskytter tenner mot karies. Dentin(tannben) er det gulere laget under emaljen. Og innerst finnes det pulpa(nervekanal) hvor det inneholder nerver og blodårer. Opp gjennom årene vil pulpa trekke seg sammen noe som påfører at dentinet blir tykkere. Ved tykkere dentin vil den gule fargen bli mer kompakt og skinne gjennom emaljen. Dermed så vil tennene se gulere ut.

Den type misfarging kan fjernes ved bleking av tenner. Bleking av tenner kan gjøres på to måter, hjemmetannbleking og klinikktannbleking.

Hjemmetannbleking

Hjemmetannbleking utføres ved at tannlegen tar en grundig undersøkelse av tenner og tannkjøtt. Før man starter tannbleking er det meget viktig at man har velsanerte tenner og ikke noe karies eller hull i tennene. Det tas dermed avtrykk av kjeven for fremstilling av blekeskinner som er individuell tilpasset din kjeve. Blekeskinner fremstilles hos tannteknikker. Ved neste tannlegebesøk får du utlevert blekeskinnen med blekingsmiddel. Tannlegen vil da også gi deg instruksjon på bruk av blekingsmetoden.

Lørenskog tannlegesenter tilbyr kun hjemmetannbleking. Hjemmebleking kan gjøres om natten. Etter at man har pusset tenner, fyller man blekeskinner med blekemiddelet etter instruks fra tannlegen og sover med blekeskinnen i noen timer. Hjemmebleking er veldig skånsom mot tenner og tannkjøtt og gir et mer varig resultat. Kortvarig Ising etter tannbleking kan oppstå ved noen tilfeller. Fluorskyll anbefales ved eventuell ising.

Har du spørsmål kontakt Lørenskog tannlegesenter 67904090 eller bestill time her.

Klinikkbleking er derimot kjapt, og utføres under et enkelt besøk hos tannlegen. Ulempen er større risiko for ising etter klinikkbleking. Man bruker ofte sterkere kjemikalier for å få et kjapt resultat. Vi utfører derfor kun hjemmetannbleking. Hjemmetannbleking er en mer skånsom og billigere metode. Dette minsker også risikoen for tannkjøttskader.

Array