Tannlegeskrekk

Pasienter med tannlegeskrekk (odontofobi) utgjør mellom 5-10% av befolkningen. De fleste er redd for å ta det første steget å ringe til et tannlegekontor.

De har ofte hatt smerter som de har gått med en god stund før de oppsøker tannlegen. Tannlegeskrekken kan som oftest ha kommet fra tidligere tannbehandlinger med ubehagelig opplevelse spesielt i barndommen. Det er derfor viktig å informere tannlegen om dine tidligere erfaringer, fortelle hva du er redd for. Ved vårt tannlegekontor tar vi oss god tid til å høre på deg, dine behov og tilrettelegge en behandling hvor du føler deg trygt i stolen.

Lørenskog tannlegesenter har lang erfaring med behandling av akkurat pasienter med den slags behov. Gjennom konsultasjon, informasjon og smertefri behandling sørger vi for at du overvinner din skrekk.

Lørenskog tannlegesenter gir deg en smertefri behandling hvor du som pasient er i fokus og er med på bestemmelsen av behandlingen. Til eksempel er du med på behandlingsprosedyren ved å stoppe tannlegen underveis ved spørsmål eller ubehag. Tannlegen tar seg god tid til å etterkomme dine ønsker og behov. Målet vårt er å kunne hjelpe deg til å overvinne din tannlegeskrekk ved å føle deg trygg hos oss.

Gjennom en konsultasjon med tannlegen kan det gjøres avtaler som å gi signaler med å løfte opp en arm hvis man ønsker litt pauser under behandlingen.

Sedasjon med beroligende midler og Narkose er også hjelpemidler som Lørenskog tannlegesenter kan tilby deg på vei til å nå målet for å overkomme sin tannlegeskrekk.

Lørenskog tannlegesenter tilbyr pasienter med tannlegeskrekk og høye behandlingsbehov gratis konsultasjon.

Har du tannlegeskrekk ring oss på 67904090 eller bestill time her.

Råd til deg med tannlegeskrekk :

  • Kontakt tannlegen NÅ på 67904090.
  • Finn en tannlege du finner god kjemi med. Dette kan oppnås gjennom en samtaleterapi hos oss.
  • Ha med en venn eller familiemedlem som ikke har tannlegeskrekk.
  • Be tannlegen å informere deg om neste behandling på hva som kommer til å gjøres.
  • Viktig med jevnlige tannsjekk hos tannlege for å unngå tannsmerter og større tannskader.

Refusjon og tannlegeskrekk

Helseforvaltningen (Helfo) dekker nå store deler av behandlingskostnadene til deg med stor tannlegeskrekk(odontofobi).

Pasienter med svært alvorlig tannlegeskrekk må ha erklæring fra lege og psykolog.

Lørenskog tannlegesenter har lang erfaring med behandling av pasienter med tannlegeskrekk, Lørenskog tannlegesenter har tett samarbeid med psykolog, Kontakt oss på 67904090 eller bestill time her.

Array